כלים ואביזרים חיוניים לצלייה
לפני שנצלול לטכניקות ולמתכונים, בואו נדבר על כלי הצלייה והאביזרים החיוניים שכל מאסטר גריל צריך. בעוד שגריל ומלקחיים הם פריטי חובה ברורים, ישנם כמה פריטים אחרים שיכולים לקחת את הבישול החיצוני שלך לשלב הבא.
כלי חיוני אחד הוא מדחום לבשר. זה חשוב במיוחד בעת צלייה של בשרים כמו עוף וחזיר, שם חיוני לבשל אותם לטמפרטורה הנכונה כדי למנוע מחלות הנישאות במזון. מדחום טוב לבשר יבטיח שהבשר שלכם בטוח לאכילה מבלי לבשל אותם יתר על המידה.
אביזר חובה נוסף הוא מברשת גריל. גריל נקי חיוני כדי למנוע מכל שאריות שאריות להשפיע על הטעם של האוכל שלך. מברשת גריל תעזור לך לשמור על רשתות הגריל שלך נקיות ומוכנות לבישול הבא שלך.
לבסוף, אל תשכח על זוג טוב של כפפות עמידות בחום. אלה יהיו שימושיים בעת טיפול בפריטים חמים כמו פחם או כאשר מסתובבים בסורגים או מחבתות חמות. הם יגנו על הידיים שלך ויהפכו את הצלייה לבטוחה ונוחה יותר.
משכללים את המרינדות והשיפשופים שלך
עכשיו, כשהכלים והאביזרים שלכם מוכנים, הגיע הזמן להתמקד בכוכב התוכנית: האוכל. אחת הדרכים הטובות ביותר להעלות את הבישול בחוץ היא לשכלל את המרינדות והשפשפות. מרינדות הן תערובת של חומצה, שמן וחומרי טעם וריח שמתרככים ומוסיפים טעם לבשרים, בעוד שפשפשים הם תערובת של תבלינים ותבלינים שמוסיפים טעם לבשרים וירקות.
כשזה מגיע למרינדות, יש אינסוף שילובי טעמים לבחירה. מרינדה קלאסית היא תערובת של שמן, חומץ ועשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין. אתה יכול גם להוסיף מרכיבים כמו רוטב סויה, דבש או הדרים כדי להוסיף עומק טעם. המפתח הוא לתת לבשר שלך להשרות לפחות שעה (או עד לילה) כדי לאפשר לטעמים לחדור לבשר במלואו.
כשזה מגיע לשפשוף, האפשרויות הן אינסופיות. שפשוף בסיסי טוב מורכב ממלח, פלפל ופפריקה, אבל אתה יכול להוסיף תבלינים אחרים כמו כמון, אבקת צ'ילי או אבקת שום כדי ליצור פרופיל טעמים משלך. הקפד לצפות את הבשר או הירקות שלך בנדיבות בשפשוף, ולתת להם לשבת לפחות 30 דקות לפני הצלייה כדי לאפשר לטעמים להתפתח.
לבסוף, אל תפחדו להתנסות עם מרינדות ושפשפות שונות. נסה להשתמש בשילובי טעמים שונים כמו דבש וחרדל או ג'ינג'ר ושום כדי להוסיף טוויסט ייחודי למנות שלך.
שליטה באמנות החום העקיף
טכניקה חיונית נוספת להשגת שלמות הצלייה היא שליטה באמנות החום העקיף. חום עקיף הוא כאשר אתה מבשל את האוכל שלך הרחק מהלהבות הישירות של הגריל. זה חשוב במיוחד כאשר צולים נתחי בשר גדולים יותר, כמו צלי או תרנגולות שלמות, מכיוון שהוא מאפשר להם להתבשל בצורה אחידה מבלי להישרף מבחוץ.
כדי להשיג חום עקיף, פשוט הדליקו את הגחלים בצד אחד של הגריל והניחו את הבשר בצד השני. לחלופין, אם אתה משתמש בגריל גז, כבה מבער אחד או יותר והנח את הבשר שלך בצד הלא מואר. זה יאפשר לבשר שלך להתבשל לאט ואחיד מבלי להישרף.
יתרון נוסף של חום עקיף הוא שהוא מאפשר לך להוסיף טעם עשן למנות שלך. כל שעליך לעשות הוא להוסיף כמה שבבי עץ, כמו היקורי או עצי תפוח, לגריל שלך, והעשן יחדיר לבשר שלך טעם מעושן טעים.