סוגי מזון שניתן לחלוט
חליטה היא טכניקת בישול רב-תכליתית שניתן להשתמש בה למגוון מאכלים. להלן כמה דוגמאות למזון שניתן לחלוט:
עוף
עוף חלוט רך, עסיסי ומלא טעם. כדי לאפות עוף, מניחים בסיר חזה עוף ללא עצמות ומכסים אותם במרק עוף. מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים את העוף עד שהוא מוכן, כ-10-12 דקות. ניתן להגיש את העוף חם או קר והוא מושלם לסלטים, כריכים ומנות פסטה.
דרך נוספת לחלוט עוף היא להשתמש בסיר לבישול איטי. מניחים את העוף בתנור האיטי ומכסים אותו במרק. מבשלים על נמוך 6-8 שעות או עד שהעוף מוכן. שיטה זו מביאה לעוף רך וטעים להפליא המושלם לגריסה ולשימוש בטאקו, בוריטוס או אנצ'ילדה.
דג
חליטה היא דרך מצוינת לבשל דגים מכיוון שהוא שומר על הדג לח ונימוח. כדי לחלוט דג, מניחים את הדג בסיר ומכסים אותו בנוזל בעל טעם כמו יין, מרק או חלב. מביאים את הנוזל לרתיחה ומבשלים את הדג עד שהוא מוכן, כ-8-10 דקות תלוי בעובי הדג.
דג חלוט ניתן להגיש חם או קר והוא מושלם לסלטים, כריכים, או כמנה עיקרית עם תוספת של ירקות. זוהי גם דרך מצוינת לבשל דגים עדינים כמו בקלה או סול, שעלולים להתפרק בקלות כאשר מבשלים אותם בשיטות אחרות כמו צלייה או טיגון במחבת.
ביצים
ביצים עלומות הן קלאסיקה לארוחת בוקר שקל להכין וטעימות לאכילה. כדי לשקוע ביצים, הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו שפריץ של חומץ. פורצים את הביצים למים ונותנים להן להתבשל כ-3-4 דקות עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים.
ניתן להגיש ביצים עלומות על טוסט, בכריכי ארוחת בוקר או על גבי סלטים. הם דרך מצוינת להוסיף חלבון לארוחת הבוקר ומהווים אלטרנטיבה בריאה יותר לביצים מטוגנות.
ירקות
חליטה הוא דרך מצוינת לבשל ירקות מכיוון שהוא עוזר לשמור על הטעמים והחומרים המזינים הטבעיים שלהם. כדי לחלוט ירקות, מביאים סיר מים לרתיחה ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים את הירקות ונותנים להם להתבשל עד שהם רכים, בערך 5-7 דקות תלוי בסוג הירק.
ניתן להגיש ירקות עלומים חמים או קרים והם מושלמים לסלטים, תוספות, או כחטיף בריא. הם דרך מצוינת להוסיף עוד ירקות לתזונה ומהווים אלטרנטיבה בריאה יותר להקפצה או לטיגון.