איך לבלון
עכשיו כשאתה יודע את היתרונות של הלבנה, בואו נעבור על השלבים כיצד להלבין. התהליך פשוט, וברגע שתבינו, תוכלו להלבין כל דבר בקלות.
שלב 1: הכן את הציוד
לפני שתתחיל להלבין, וודא שיש לך את כל הציוד הדרוש. תזדקק לסיר גדול של מים רותחים, קערת מי קרח, כף מחוררת או רחפן ומסננת.
שלב 2: הכן את האוכל
הכן את האוכל שלך על ידי שטיפתו ביסודיות וקיצוץ חלקים לא רצויים. אם אתה מלבין ירקות, קוצץ אותם לחתיכות בגודל ביס או השאר אותם שלמים אם הם קטנים. אם אתה מלבין פירות או אגוזים, אתה יכול להשאיר אותם שלמים.
שלב 3: מטשטש את האוכל
מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת. הוסף את המזון למים הרותחים ומבשלים תקופה קצרה, בדרך כלל 30 שניות עד 2 דקות, תלוי בסוג המזון. השתמש בכף מחוררת או ברחפן כדי להסיר את האוכל מהמים הרותחים וצלול אותו מיד לתוך קערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול.
שלב 4: רוקנו את האוכל
לאחר שהמזון מולבן והתקרר, מוציאים אותו ממי הקרח בעזרת כף מחוררת או רחפן ומניחים אותו במסננת לניקוז. מנערים את עודפי המים ומייבשים את האוכל במגבת נקייה.