המנות המקסיקניות הפופולריות ביותר
המטבח המקסיקני הוא חגיגה של טעמים ומסורות שעברו בדורות. אין זה מפתיע שהאוכל המקסיקני הפך לאחד המטבחים האהובים ביותר בעולם. מהטאקו הקלאסי ועד לשומה החריפה, מנות מקסיקניות מלאות בטעמים עזים וצבעים מרהיבים שבוודאי יגרמו את בלוטות הטעם שלכם. במאמר זה נסקור כמה מהמנות המקסיקניות הפופולריות ביותר שכדאי לנסות לפחות פעם אחת.
טאקו
טאקו הוא אולי המאכל המקסיקני המוכר ביותר. הם עשויים עם טורטייה רכה או פריכה מלאה במגוון מרכיבים, כגון בשר בקר, עוף, חזיר, דגים או ירקות. טאקו מוגשים לעתים קרובות עם תוספות כמו סלסה, גוואקמולי וגבינה. אחד מסוגי הטאקו הפופולריים ביותר הוא טאקו אל פסטור, אשר עשוי מבשר חזיר במרינדה שנצלה על הגריל ולאחר מכן מכוסה בצל, כוסברה ואננס. וריאציה פופולרית נוספת היא טאקו הדגים, שמכינים עם דגים חבוטים ומטוגנים, כרוב מגורר ורוטב שמנת.
טאקו הם לא רק טעימים אלא גם צדדיים. אתה יכול להתאים אותם לטעמך על ידי בחירת המילוי והתוספות המועדפות עליך. הם גם קלים להכנה בבית, מה שהופך אותם לבחירה מושלמת לארוחה מהירה ומשביעה.
אנצ'ילדאס
אנצ'ילדות הן עוד מנה מקסיקנית קלאסית המורכבת מטורטיות מגולגלות סביב מילוי, בדרך כלל עוף או בקר, ואז מכוסות ברוטב צ'ילי. הרוטב יכול להיות אדום, ירוק או שומה, תלוי באזור ובמתכון. אנצ'ילדות מכוסות בדרך כלל בגבינה ונאפות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
אחד מסוגי האנצ'ילדות הפופולריים ביותר הוא האנצ'ילדס סויזאס, שמכינים עם עוף, שמנת חמוצה ורוטב עגבניות ירוקות. וריאציה פופולרית נוספת היא ה-enchiladas verdes, שמכינים עם עוף ורוטב צ'ילי ירוק. אנצ'ילדות מוגשות לרוב עם אורז ושעועית, מה שהופך אותן לארוחה דשנה ומשביעה.
גואקמולי
שום ארוחה מקסיקנית אינה שלמה בלי גוואקמולי. המטבל הטעים הזה עשוי עם פירה אבוקדו, מיץ ליים, כוסברה, בצל ועגבניות. זהו תוספת מושלמת לצ'יפס טורטיה או כתוספת לטאקו או אנצ'ילדה.
גוואקמולי לא רק טעים אלא גם מזין. אבוקדו הוא מקור טוב לשומנים בריאים, סיבים וויטמינים. הם גם דלים בפחמימות, מה שהופך אותם לבחירה טובה עבור אנשים בדיאטה דלת פחמימות.
קוואסדילה
קוואסדילה היא מנה מקסיקנית פופולרית נוספת המורכבת מטורטייה במילוי גבינה, בשר או ירקות, ולאחר מכן מקופלת לשניים וצלויה עד שהגבינה נמסה. ניתן להכין קוואסדילה עם מגוון מילויים, כגון עוף, בקר, שרימפס או פטריות.
אחד הסוגים הפופולריים ביותר של קווסאדילות הוא ה-quesadilla de flor de calabaza, אשר עשוי מפריחת דלעת וגבינה. וריאציה פופולרית נוספת היא ה-quesadilla de huitlacoche, המיוצרת עם סוג של פטריית תירס הנחשבת למעדן במקסיקו. קוואסדילה מוגשת לרוב עם גוואקמולי וסלסה, מה שהופך אותן לחטיף מושלם או לארוחה קלה.
טמאלס
Tamales הוא מאכל מקסיקני מסורתי המורכב ממאסה, סוג של בצק העשוי מתירס, ממולא בבשר, גבינה או ירקות, ולאחר מכן מאודה או מבושל. הטמאלס יכול להיות מתוק או מלוח, תלוי במילוי ובאזור.
אחד מסוגי הטמאלס הפופולריים ביותר הוא ה-Tamale de elote, שעשוי מתירס מתוק וממולא בגבינה. וריאציה פופולרית נוספת היא הטמאלה דה מולה, הממולאת בעוף ומכוסה ברוטב שומה עשיר ומתובל. טמאלס מוגשות לרוב עם סלסה וגוואקמולי, מה שהופך אותם לארוחה מושלמת לכל אירוע.