וריאציות אזוריות ומנות הודיות פופולריות
המטבח ההודי מגוון להפליא, כאשר לכל אזור במדינה יש טעמים, מרכיבים וטכניקות בישול ייחודיים משלו. כמה מהמטבחים האזוריים הפופולריים ביותר כוללים:
מטבח צפון הודי
המטבח הצפון הודי מאופיין במנות העשירות והקרמיות שלו ובשימוש במוצרי חלב כמו גהי ופאניר. כמה מהמנות הפופולריות ביותר מאזור זה כוללות:
חמאה עוף
עוף חמאה הוא מאכל שמנת על בסיס עגבניות שמכינים נתחי עוף ללא עצמות שהושרו בתערובת של יוגורט ותבלינים. לאחר מכן, העוף מבושל ברוטב עגבניות ושמנת עשיר, שמתובל בתערובת תבלינים כמו כמון, כוסברה וגראם מסאלה.
Chole Bhature
Chole bhature היא מנת ארוחת בוקר פופולרית בצפון הודו המורכבת מחומוס חריף (chole) ולחם מטוגן בשמן עמוק (bhature). החומוס מבושל עם תערובת תבלינים כמו כמון, כוסברה וכורכום, ולרוב מוגש עם כף יוגורט ותוספת של חמוצים.
מטבח דרום הודי
המטבח הדרום הודי ידוע במנות החריפות והטעמים שלו, והשימוש במרכיבים כמו קוקוס, תמרהינדי ועלי קארי. כמה מהמנות הפופולריות ביותר מאזור זה כוללות:
דוסה
דוסה היא לביבה פריכה ומלוחה שעשוי מבלילה של אורז מותסס ועדשים. זה מוגש בדרך כלל עם מילוי תפוחי אדמה חריף ומגוון של צ'אטני וסמבר (מרק עדשים בטעם).
אידלי
אידלי היא עוגה מאודה רכה ונימוחה העשויה מבלילה של אורז מותסס ועדשים. היא מוגשת בדרך כלל עם מגוון צ'אטני וסמבר, והיא מנת ארוחת בוקר פופולרית בדרום הודו.
מטבח מערב הודי
המטבח המערב הודי מאופיין בשימוש שלו בפירות ים ובקוקוס, כמו גם בטעמיו החריפים והחריפים. כמה מהמנות הפופולריות ביותר מאזור זה כוללות:
וינדלו
Vindaloo הוא קארי חריף וחריף שעשוי מבשר חזיר, עוף או כבש, ומתובל בתערובת של תבלינים כמו כמון, כוסברה וצ'ילי אדום. המנה מוגשת בדרך כלל עם אורז או לחם.
דוקלה
Dhokla הוא חטיף מאודה שעשוי מבלילה של אורז מותסס וחומוס. זה בדרך כלל בטעם תערובת של תבלינים כמו כמון, כוסברה וכורכום, ולעתים קרובות מוגש עם צ'אטני חריף.
מטבח מזרח הודי
המטבח המזרח הודי מאופיין בשימוש בשמן חרדל ובדגים, כמו גם בטעמיו החמוצים המתוקים. כמה מהמנות הפופולריות ביותר מאזור זה כוללות:
צ'ינגרי מלאי קארי
קארי צ'ינגרי מלאי הוא קארי קרמי וטעים שעשוי מסרטנים, חלב קוקוס ותערובת תבלינים כמו כמון, כוסברה וכורכום. המנה מוגשת בדרך כלל עם אורז או לחם.
ליטי צ'וקה
Litti chokha הוא חטיף פופולרי במזרח הודו המורכב מכדורי חיטה קלויים (litti) הממולאים בתערובת של קמח גרם צלוי ותבלינים. הכדורים מוגשים בדרך כלל עם צ'וקהה חריפה (מנת ירקות מעוכה).